Ingredience

20 vědecky ověřených výhod jojobového oleje pro pokožku a vlasy

Věděli jste, že jojobový olej je velmi podobný kožnímu mazu? Popularita tohoto fantastického oleje nesmírně vzrostla. Na trhu je k dispozici tolik značek, že je zdrcující identifikovat renomovanou značku. Zde se povědomí o výhodách jojobového oleje pomalu dostává.

Použití a výhody jojobového oleje

Jojobový olej s botanickým názvem Simmondsia Chinensis má vědecky nejmenší molekuly, což usnadňuje rychlé vstřebávání a pomáhá pokožce zůstat dobře zvlhčenou a hydratovanou. Pokračujte ve čtení a objevte nespočet způsobů, jakými se Jojoba používá.

Co je jojobový olej?

Jojobová rostlina je vytrvalá rostlina, původní keř, který má svůj původ v Severní Americe. Tato robustní rostlina bez ohledu na drsné prostředí svého původu má nespočet výhod. Tento článek pojednává o různých způsobech, jak lze využít výhody zlatého jojobového oleje.

Jaké je složení jojobového oleje?

Hlavními chemickými složkami jojoby jsou: kyselina gadoleová (kyselina eikosenoová), kyselina olejová, kyselina eruková, kyselina palmitová, kyselina stearová, kyselina palmitoleová, kyselina behenová, komplex vitaminu B a vitamín E. kyselina gadoleová (kyselina eikosenová) je známo, že má vynikající změkčující vlastnosti. Olej je bohatý na vitamíny a antioxidanty a je zásadní složkou většiny kosmetických produktů.

Proč moje kůže potřebuje jojobu??

Výhody jojobového oleje spočívají v tom, že může udržovat naši pokožku zvlhčenou a dobře hydratovanou a může být také použit pro naše vlasy. Udržuje naši pokožku dobře kondicionovanou, ale také funguje skvěle jako čisticí prostředek a pomáhá při odstraňování make-upu!

Výnosy jojobového oleje založené na výzkumu pro obličej, pokožku a vlasy:

Zde je našich 20 úžasných výhod jojobového oleje na obličej, pokožku a vlasy. Pojďme se na ně podívat.

výhody zlatého jojobového oleje

1. Hydratuje vaši pokožku:

Výhody jojobového oleje pro pokožku fungují dobře a jsou vynikající náhradou za pleťové vody a krémy na obličej. Je nabitý živinami a vitamíny, nezbytný pro hydrataci pokožky a hydratuje i tu nejsušší pokožku. Má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, které pomáhají redukovat akné, mastnotu a odlupování. Jednou z nejlepších výhod jojobového oleje je, že se rychle vstřebává do pokožky a nezanechává žádné zbytky.

Je to přírodní lék na ekzémy, jiná kožní onemocnění a infekce. Funguje nejlépe i na suchou a mastnou pleť a neucpává póry. Zabraňuje vylučování většího množství mazu a pomáhá vyrovnat produkci oleje. Jojobový olej může udržovat pokožku vláčnou a dobře zvlhčenou. Jojobový olej bohatý na antioxidanty pomáhá redukovat jemné linky a vrásky.

Jak používat:

  • Vezměte pár kapek jojobového oleje.
  • Promněte si dlaně a naneste na čistou pokožku.
  • Masírujte pokožku a nechte ji působit přes noc.

2. Tělový olej:

Protizánětlivé vlastnosti pomáhají zmírnit popraskání a odření, snižují zarudnutí způsobené sušením a zmírňují účinky růžovky a ekzému. Udržuje pokožku příjemnou a klidnou. Komplex vitaminů B a vitamíny E v jojobovém oleji pomáhají při opravě a kontrole poškození pokožky. Jojobový olej lze použít k masážím těla, protože obnovuje zdraví vašeho těla a udržuje jej hydratovaný a hydratovaný.

S drsným počasím musíme provádět masáže těla dvakrát měsíčně. Pokaždé, když vyjdete ze sprchy, naneste na celé tělo trochu oleje a nic nemůže být lepší než jojobový olej. Obsahuje bílkoviny a minerály, díky kterým bude vaše pokožka zářit. Není mastný a dokáže zázraky. Použití jojobového oleje na kůži můžete zažít kdykoli během dne, abyste získali jeho maximální užitek.

Jak používat:

  • Po koupeli naneste jojobový olej na celé tělo.
  • Jemně vmasírujte do pokožky pro hladkou pokožku.

3. Čistič nohou:

Namočte nohy do teplé mýdlové vody; přidejte několik kapek jojobového oleje a začněte zjemňovat a uvolňovat tuhou pokožku. Masírujte olej po celých chodidlech a soustřeďte se, zejména na velmi suchou oblast paty. Jojoba prospívá popraskání kůže, protože je přirozeně protiplísňová, antibakteriální a analgetická.

Jojobový olej je nejlepší olej, který lze použít při pedikúře. Pomáhá předcházet popraskaným patám a dělá nohy měkké, hladké a vypadá krásně. Po masáži nechte tento olej na noze, nechte hodinu působit. Po nějaké době omyjte nohy studenou vodou a během několika týdnů si všimnete viditelné změny. Nohy budou vypadat stejně krásně jako vždy.

Jak používat:

  • Namočte nohy na 10 minut do teplé vody.
  • Na nohy naneste jojobový olej.
  • Noste ponožky a nechte hodinu působit, abyste odhalili hladké nohy.

4. Náprava proti vráskám:

Jojobový olej funguje jako dokonalý zvlhčovač a prostředek proti stárnutí, který vyživuje pokožku. Může pomoci zpomalit proces stárnutí a pomáhá odstranit jemné linky a vrásky. Jojobový olej má tendenci dělat pokožku pružnou a zůstat tak dlouho.

Vitamín E v jojobovém oleji přirozeně zpomaluje proces stárnutí a dodává pokožce mladistvou záři. Přínosy proti stárnutí jojobového oleje pomáhají v boji proti znečištění ovzduší a předcházejí také předčasnému stárnutí.

Jak používat:

  • Vezměte pár kapek jojobového oleje.
  • Smíchejte s několika kapkami mrkvového oleje.
  • Jemně si tím masírujte pokožku.
  • Používejte pravidelně, abyste dosáhli nejlepších výhod.

5. Minimalizátor jizev a strií:

Jojobový olej je účinný prostředek k odstranění jizev. Pomáhá při hojení. Jojobový olej má přirozené vlastnosti hojení ran. To v kombinaci s obsahem vitaminu E pomáhá minimalizovat výskyt jizev. Jizvy mohou souviset s těhotenstvím, přibíráním na váze, hubnutím atd.

Jojobový olej dělá zázraky i na strie. Může být použit na rány k urychlení procesu hojení a snižuje jizvy. Jojobový olej je nápomocný při tepelných vyrážkách, spáleninách od slunce a drobných podrážděních pokožky kromě vyblednutí jizev (1).

Jak používat:

  • Na postižená místa naneste jojobový olej.
  • Olej masírujte krouživými pohyby, dokud se olej nevstřebá.
  • Nechte to přes noc.
  • Aplikujte to každý den, abyste získali nejlepší výhody.

6. Bojuje proti akné:

Studie ukazují výhody jojobového oleje pro mastnou pleť a jsou prospěšné při léčbě akné. Akné vzniká v důsledku nadprodukce kožního mazu nebo ucpaných pórů. Jojobový olej je hluboce hydratační a ve srovnání s jinými obličejovými oleji je lehčí a snadno se vstřebává do pokožky. Hluboce vyživuje, zklidňuje a zjemňuje a zároveň poskytuje vynikající zvlhčující účinek a dodává zdravou záři. Jojobový olej je prospěšný při odstraňování kazů, pupínků a pupínků.

Při dlouhodobém používání zmenší velikost pórů a zbaví vás přebytečného oleje, který se hromadí na pokožce, což způsobuje akné a další kožní problémy. Pokud tedy chcete řešení akné, používejte jojobový olej denně. Jojobový olej, když je topicky aplikován na kůži, hraje zásadní roli ve spouštění kožních buněk k produkci správného množství. To vytváří správnou rovnováhu. Pokud se používá jako obličejová maska, je účinný při hojení kožních lézí i při mírném akné. V závažnějších případech zmírňuje příznaky snížením zánětu.

Jak používat:

  • Namočte vatovou tyčinku do jojobového oleje a naneste ji přímo na skvrny.
  • Vyhněte se nadměrnému používání oleje, protože to může zhoršit akné.
  • Míchání kapky oleje z čajovníku může akné rychle srazit.

7. Čistí váš obličej:

Olej odstraní špínu a špínu z naší tváře, aniž by ji zbavil přírodních lipidů. Použití jojobového oleje k čištění pomůže přirozeně a jemně vyčistit vaši pokožku. Teorie říká, že jak rozpouští špinavý kožní maz z pokožky, nahradí jej čistým kožním mazem. Jednou z nejlepších výhod jojobového oleje na obličej je odličovač.

Vše, co musíte udělat, je nanést pár kapek jojobového oleje na celý obličej bavlnou. Můžete to také použít na rty. To pomůže okamžitě odstranit stopy make -upu. Jojobový olej dokáže efektivně odstranit podklady, oční linky a řasenku během několika minut. Nebuďte však příliš ostří v okolí očí, protože to bývá velmi citlivé.

Jak používat:

  • Vezměte si vatový tampon a namočte do jojobového oleje.
  • Jemně vetřete po celém obličeji.
  • Očistěte obličej tímto jemným čisticím prostředkem.

8. Výhody jojobového oleje pro rty:

Jojobový olej je mimořádně prospěšný pro péči o rty, protože je bohatý na mastné kyseliny a je plný kyseliny olejové, lignocerové a gondoové. To vše dohromady zajišťuje nesmírnou hydrataci pokožky. Při pravidelné aplikaci dokážou zahojit suché a popraskané rty. Jak je vidět výše, jojobový olej je pro pokožku ideální a poskytuje péči o rty.

Extrakt z tohoto oleje je přítomen v různých výrobcích pro péči o pokožku nebo rty. Vysoký obsah vitamínů B a E je prospěšný pro vaši pokožku, vlasy, celé tělo a také pro rty. Působí jako zvlhčovač rtů a používá se v různých balzámech na rty.

Jak používat:

  • Peelingujte rty drhnutím nebo krystaly cukru.
  • Masírujte rty několika kapkami jojobového oleje.
  • Nechte působit jemnější a plnější rty.

9. Působí protizánětlivě:

Jojobový olej má protizánětlivé a hojivé účinky. Místní aplikace mohou pomoci zmírnit suchost, svědění, odlupování a související příznaky.

Lidé, kteří mají zánětlivé kožní problémy, jako je psoriáza, mohou považovat jojobový olej za zvláště prospěšný. Antibakteriální vlastnosti jojobového oleje pomáhají bojovat proti bakteriálnímu účinku nebo mu předcházet. Lze tím omezit otok kůže a další zánětlivé kožní problémy. Zčervenání a menší zánět kůže přicházejí hlavně s poraněním a jsou opravovány jojobovým olejem. Pravidelným používáním minimalizujte spáleniny, jizvy a strie.

Jak používat:

  • V míse smíchejte pár kapek jojobového oleje a gelu z aloe vera.
  • Aplikujte na postižené místo pro okamžitou úlevu od jizev, zarudnutí, popálenin.

10. Jojobový olej pro zářící pokožku:

Tento olej udržuje váš obličej svěží tím, že odstraní přebytečnou mastnotu. Zabraňuje také vysychání obličeje a díky svým hydratačním vlastnostem udržuje pokožku dobře zvlhčenou.

Jak používat:

  • Namočte vatový tampon do jojobového oleje.
  • Jemně naneste na celý obličej.
  • Neucpává póry pokožky.
  • Pravidelné používání zlepšuje zdraví pokožky.

11. Jojobový olej pro vylepšení prsou:

Jojobový olej má podobné vlastnosti kožního mazu. Jojobový olej pro vylepšení prsou slouží dobře. Kromě toho má životně důležité živiny, jako jsou vitamíny E a B komplexní vitamíny a omega 9 mastné kyseliny, které jsou přínosem pro zlepšení prsou. Když se olej vmasíruje, zpevní prsa, dodá mu pevnější pocit a vyvolá mírný růst.

Jak používat:

  • Vezměte do rukou dostatečné množství oleje.
  • Naneste na požadované místo a masírujte.
  • Postupujte pravidelně, dokud nedojde ke zlepšení výsledků.

12. Výhody jojobového oleje pro nehty:

Výhody jojobového oleje pro nehty pomáhají zlepšovat pevnost nehtových lůžek a posilují zdravý růst nehtů. Jojobový olej má přirozené protiplísňové a antioxidační vlastnosti, díky nimž je ideální k léčbě plísní nehtů, jako je například sportovní noha.

Jak používat:

  • Vezměte si do rukou trochu oleje.
  • Tento olej naneste na oblast kolem nehtů.
  • Naneste na kůžičku.
  • Vmasírujte, dokud se olej důkladně nevstřebá.

13. Zmírňuje psoriázu:

Psoriáza je stav způsobený nahromaděním odumřelých buněk na kůži a vede k infekcím způsobujícím suchým a svědivým skvrnám. Jojobový olej tyto podmínky zvlhčuje a zklidňuje, aniž by způsoboval další podráždění. Masáž jojobovým olejem prospívá tvorbě ochranné vrstvy na postižené pokožce spolu s jejími protizánětlivými vlastnostmi (2).

Jak používat:

  • Jemně naneste jojobový olej na pokožku.
  • Vmasírujte, dokud se olej důkladně nevstřebá.
  • Pravidelná aplikace tohoto oleje může omezit vzplanutí.

14. Zabraňuje vypalování Razor:

Aplikace jojobového oleje na pokožku zklidňuje povrch pokožky a vlasové folikuly. Zajistí, že po holení nedojde k žádným tvrdým popáleninám, vyrážkám nebo nárazům. Několik kapek jojobového oleje vetřeného do povrchu pokožky zajišťuje hladké oholení každý den. Před holením vetřete jojobový olej do pokožky, protože je vynikající pro odstranění popálenin od holicího strojku a pomáhá zvlhčovat a zjemňovat oblast, kterou si chcete oholit.

Jak používat:

  • Očistěte oblast, kterou chcete oholit.
  • Použijte běžný čisticí prostředek.
  • Na oholené místo naneste zředěný jojobový olej.
  • Nechte olej vsáknout.
  • Jojobový olej zjemní pokožku a umožní klouzání břitvy.
  • Jakmile budete hotovi, naneste krém na holení.

Výhody jojobového oleje pro vlasy:

Zde jsou naše 6 nejlepších výhod jojobového oleje pro vlasy. Pojďme se na ně podívat.

15. Čistí vaši pokožku hlavy:

Jojobový olej jako prostředek na čištění pokožky hlavy rozpouští usazeniny kožního mazu a má za cíl odstranit usazeniny vytvořené vlasovými produkty. Zanechává póry čisté, umožňuje živinám prosáknout a nakrmit vlasové folikuly, čímž podporuje růst vlasů a omezuje jejich vypadávání.

Jojobový olej také zabraňuje lámání vlasů. Jeho protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti udržují vlasy zdravé a krásné po celý rok. Použijte tento úžasný jojobový olej a získejte výhody jojobového oleje pro pokožku a vlasy během několika týdnů po použití tohoto oleje.

Jak se přihlásit:

  • Smíchejte několik kapek jojobového oleje na jemný šampon.
  • Navlhčete vlasy a prsty šampon rozetřete po celé pokožce hlavy.
  • Opláchněte vlasy vlažnou vodou a nechte vlasy a pokožku hlavy zdravé a čisté.

16. Vlasy jsou lesklé:

Přírodní nerafinovaný jojobový olej je nejlepší na vlasy, protože neobsahuje žádné chemické přísady. Ideální je použít na matné, poškozené a suché vlasy. Je prospěšný pro ty, kteří mají problémy s lupy a suchou pokožkou hlavy. Jojobový nosný olej prospívá vlasům a udržuje je lesklé a hebké. Utěsňuje přirozenou vlhkost ve vlasových šachtách, což dodává vlasům lesk.

Jojobový olej je dokonalým řešením pro suché, matné a krepaté vlasy. Do měsíce nepochybně změní zdraví a vzhled vlasů.

Jak se přihlásit:

  • Zahřejte misku obsahující několik kapek jojobového oleje.
  • Namočte vatový tampon do oleje.
  • Naneste na pokožku hlavy.
  • Masírujte pokožku hlavy, dokud se olej důkladně nevstřebá.
  • Nechte působit 30 minut a vlasy umyjte jemným šamponem.

17. Vaše vlasy rostou:

Jojobový olej může být skvělým a vynikajícím doplňkem vašeho rutinního režimu péče o vlasy. Olej je prospěšný při léčbě lupů a suché pokožky hlavy. Je také bohatý na minerály a vitamíny, které vlasy časem vyživují. Tento olej je plný nesčetných výhod, kde se stará o většinu vašich problémů s vlasy.

Nejen, že dodá vlasům upravený vzhled, ale také díky nim budete časem cítit krásu svých vlasů. Pravidelné používání jojobového oleje může o vlasy pečovat dlouhodobě (3).

Jak se přihlásit:

  • Vezměte 2 polévkové lžíce jojobového oleje a smíchejte s 10 kapkami rozmarýnového oleje.
  • Zahřejte olejovou směs.
  • Namočte vatový tampon a naneste jej na pokožku hlavy.
  • Jemně masírujte a nechte 20 minut působit.
  • Pro dosažení nejlepších výsledků léčbu opakujte dvakrát týdně.

18. Jako přírodní kondicionér:

Jojobový olej sám o sobě má olejové složení, takže jej lze použít jako zvlhčovač a přidat do vlasových kondicionérů, které nabízejí extra ochranu, kterou vlasy potřebují před vysoušením, rozštěpením konečků a lámáním. Jojobový olej zvlhčuje pokožku hlavy a může být také použit jako prostředek proti lupům. Jojobový olej funguje skvěle jako kondicionér. Proteiny a minerály přítomné v tomto oleji chrání vlasy před poškozením a působí jako přírodní kondicionér. Jojoba těží z oleje, který obnovuje lesk, krásu a dokonce chrání vlasy během nejteplejších letních měsíců.

Vše, co musíte udělat, je nanést jojobový olej a nechat ho na vlasech celých pět minut. Udělejte to, když jsou vaše vlasy mokré. Jistě si všimnete změny během několika týdnů. Díky tomu budou vaše vlasy dobře hydratované a zdravé po celé letní měsíce.

Jak se přihlásit:

  • Vezměte pár kapek jojobového oleje.
  • Naneste na vlasy od kořínků ke konečkům.
  • Nechte několik minut působit na vlasy.
  • Vzhledem k tomu, že je olej lehký, můžete jej použít jako bezoplachový kondicionér.

19. Jojobový olej pro mastnou pokožku hlavy:

Jojobové oleje fungují skvěle při léčbě akné na pokožce hlavy. Vmasírujte jojobový olej do pokožky hlavy a nechte působit 10–20 minut, než vlasy umyjete šamponem. Jojobový olej udržuje rovnováhu produkce mazu a může eliminovat problémy s mastnými vlasy na pokožce hlavy.

Při vmasírování do pokožky hlavy vyrovnává hladinu kožního mazu na suché i mastné pokožce hlavy. Jojobový olej pomáhá řídit cirkulaci kožního mazu v zablokovaných pórech a redukuje několik problémů s pokožkou hlavy a špatných vlasů.

Jak se přihlásit:

  • Vezměte pár kapek jojobového oleje.
  • Naneste na pokožku hlavy.
  • Nechte několik minut působit na vlasy.
  • Umyjte si vlasy jemným šamponem.

20. Jojobový olej pro suchou pokožku hlavy:

Pokud vás v zimních měsících trápí suchá, šupinatá a svědivá pokožka hlavy, naneste na postižená místa jojobový olej a dobře ho vmasírujte. Pro léčbu akné na pokožce hlavy vmasírujte jojobový olej do pokožky hlavy a nechte působit 10–20 minut, poté šamponujte. Výhody jojobového oleje pomáhají vyvážit produkci kožního mazu v pokožce hlavy a eliminují problémy s mastnou pokožkou hlavy. Lupy jsou dobře známé těm, kteří mají suchou pokožku hlavy, a doprovází je silné svědění. Jojobový olej funguje jako vynikající zvlhčovač a funguje dobře na suchou pokožku hlavy.

Hydratuje nejen hluboko v pokožce hlavy, ale pomáhá udržovat rovnováhu pH suché pokožky hlavy. Tyto zvláštní účinky suché pokožky hlavy mohou způsobit bakteriální infekci, a ty jsou negovány antibakteriální kvalitou jojobového oleje. Můžete vidět rychlé zlepšení zdraví vlasů a kvality pokožky hlavy. Rutinní olejování vlasů jojobovým olejem posiluje vlasové kořínky a předchází vypadávání vlasů způsobenému lupy (4).

Jak se přihlásit:

  • Vezměte několik kapek jojobového oleje a smíchejte ho s nosnými oleji, jako je mandlový nebo kokosový olej.
  • Zahřejte olej.
  • Namočte vatový tampon do oleje a naneste jej na pokožku hlavy.
  • Masírujte pokožku hlavy a nechte olej vsáknout.
  • Umyjte jemným šamponem.

Jak si vybrat kvalitní jojobový olej?

Na trhu existují tři druhy jojobových olejů:

zdravotní výhody jojobového oleje

1. Rafinovaný/nerafinovaný jojobový olej:

To je jedna z nejdůležitějších vlastností, které je třeba při nákupu jojobového oleje zvážit. Je třeba zkontrolovat, zda je označen jako rafinovaný nebo organický. Rafinované výrobky mohou obsahovat chemikálie a mohou být škodlivé pro karcinogenní účinky. Organický jojobový olej by byl lepší volbou, protože obsahuje bezpečné, přírodní prvky.

2. Jojobový olej lisovaný za studena:

V tomto hraje metoda extrakce zásadní roli v kvalitě oleje. K extrakci oleje se používá teplo, které ničí živiny a snižuje vůni. Jojoba lisovaná za studena má přírodní léčivé látky spolu s jemnou oříškovou vůní.

3. Čistý 100% jojobový olej:

Podívejte se na autentický organický jojobový olej bez jakýchkoli přísad. Tímto způsobem zajistí, že ho můžete použít k mnoha účelům jako nosný olej, přidat do kondicionéru nebo šamponu a také jako zvlhčovač.

Pokud hledáte způsoby, jak uklidnit a uvolnit svou mysl od každodenních stresů a nabitých programů, pak vám jojobový olej nejlépe vyhovuje. Olej lze použít samotný nebo jako nosný olej. To, co je jedinečné, je jeho neskutečná podobnost s kožním mazem produkovaným kožními žlázami.

Pravidelné používání jojobového oleje na obličej vám pomůže získat hedvábnou texturu a záři na obličeji. Další výhodou tohoto oleje je, že vyhovuje všem typům pokožky! Doufáme, že vám tento článek poskytl vhled do používání jojobového oleje a podělíte se s námi o to, jak vám vyhovoval.