Domy snů

Plně prosklená moderní prázdninová vila na skalnatém kopci ve Švédsku

vila prosklená minimalistickým nábytkem john robert nilsson arkitektkontor

Villa Överby je jedna moderní prázdninová vila, který se nachází ve Stockholmu ve Švédsku a nabízí malebný panoramatický výhled na záliv a večerní slunce na západ. Plně prosklený dům je projektem kanceláře architektů Johna Roberta Nilssona. Budova stojí na betonovém podkladu pokrytém vápencem, který poskytuje souvislou podlahovou plochu uvnitř i vně domu. Na jedné straně je velká terasa s bazénem a zapuštěným posezením. Tento design nabízí ochranu před studeným větrem.

Moderní prázdninová vila ve Stockholmu ve Švédsku

moderní prázdninová vila švédsko černá fasáda vchod

Vstupní strana domu má masivní, matně černě omítnutou fasádu a je přerušena skleněnými otočnými dveřmi od podlahy ke stropu. Ostatní fasády jsou plně prosklené. Izolační sklo se skládá z vnější vrstvy skla Optiwhite a vnitřní vrstvy tepelně ochranného skla. Zdá se, že hranice mezi vnitřkem a vnějškem téměř neexistuje. Skrytý nerezový příkop s vápencovým krytem obklopuje dům a odvádí dešťovou vodu.

Moderní prázdninová vila s nádherným výhledem na moře

moderní prázdninová vila Švédsko s výhledem na moře, terasy s bazénem

Půdorys domu má jednoduchý obdélníkový tvar a je jasně rozdělen na soukromé a sociální oblasti. Soukromý prostor je dále rozdělen na ložnici, koupelnu a komoru postavenou podle konceptu otevřeného obytného prostoru. Místo tradičních dveří je většina otvorů vysoko u stropu. Hlavní myšlenka pro moderní prázdninová vila měl vytvořit jasný kontrast k okolní krajině.

plné zasklení pro neomezený výhled

moderní prázdninová vila plně prosklená john robert nilsson arkitektkontor

Za jasnými liniemi se skrývá řada pokročilých high-tech systémů. Voda z vodovodu se získává z moře a upravuje se v odsolovací jednotce. Vytápění podlah, venkovního bazénu a teplé vody je generováno geotermálním tepelným čerpadlem. Všechny systémy jsou ovládány pomocí webového rozhraní přes internet nebo mobilní telefon.

koncept otevřeného obytného prostoru

minimalistický interiér s bílým zasklením nábytku s panoramatickým výhledem

zapuštěné posezení na terase

moderní prázdninová vila Švédsko zapuštěné posezení krb

krásné noční osvětlení

prázdninová vila švédsko noční osvětlení john robert nilsson

K vodě vedou dřevěné schody

dřevěné schody záliv john robert nilsson arkitektkontor

dům sedí na skalnatém kopci

Villa Hill panoramatický výhled na záliv dřevěné schody

moderní prázdninová vila švédsko schody záliv loď

moderní prázdninová vila švédsko krbová hala podlaha terasa

vila john robert nilsson arkitektkontor půdorys

vila överby john robert nilsson arkitektkontor plán příčného řezu

moderní prázdninová vila Švédsko överby územní plán

moderní prázdninová vila švédský kopec john robert nilsson arkitektkontor

Domy snů

Plně prosklená moderní prázdninová vila na skalnatém kopci ve Švédsku

vila prosklená minimalistickým nábytkem john robert nilsson arkitektkontor

Villa Överby je jedna moderní prázdninová vila, který se nachází ve Stockholmu ve Švédsku a nabízí malebný panoramatický výhled na záliv a večerní slunce na západ. Plně prosklený dům je projektem kanceláře architektů Johna Roberta Nilssona. Budova stojí na betonovém podkladu pokrytém vápencem, který poskytuje souvislou podlahovou plochu uvnitř i vně domu. Na jedné straně je velká terasa s bazénem a zapuštěným posezením. Tento design nabízí ochranu před studeným větrem.

Moderní prázdninová vila ve Stockholmu ve Švédsku

moderní prázdninová vila švédsko černá fasáda vchod

Vstupní strana domu má masivní, matně černě omítnutou fasádu a je přerušena skleněnými otočnými dveřmi od podlahy ke stropu. Ostatní fasády jsou plně prosklené. Izolační sklo se skládá z vnější vrstvy skla Optiwhite a vnitřní vrstvy tepelně ochranného skla. Zdá se, že hranice mezi vnitřkem a vnějškem téměř neexistuje. Skrytý nerezový příkop s vápencovým krytem obklopuje dům a odvádí dešťovou vodu.

Moderní prázdninová vila s nádherným výhledem na moře

moderní prázdninová vila Švédsko s výhledem na moře, terasy s bazénem

Půdorys domu má jednoduchý obdélníkový tvar a je jasně rozdělen na soukromé a sociální oblasti. Soukromý prostor je dále rozdělen na ložnici, koupelnu a komoru postavenou podle konceptu otevřeného obytného prostoru. Místo tradičních dveří je většina otvorů vysoko u stropu. Hlavní myšlenka pro moderní prázdninová vila měl vytvořit jasný kontrast k okolní krajině.

plné zasklení pro neomezený výhled

moderní prázdninová vila plně prosklená john robert nilsson arkitektkontor

Za jasnými liniemi se skrývá řada pokročilých high-tech systémů. Voda z vodovodu se získává z moře a upravuje se v odsolovací jednotce. Vytápění podlah, venkovního bazénu a teplé vody je generováno geotermálním tepelným čerpadlem. Všechny systémy jsou ovládány pomocí webového rozhraní přes internet nebo mobilní telefon.

koncept otevřeného obytného prostoru

minimalistický interiér s bílým zasklením nábytku s panoramatickým výhledem

zapuštěné posezení na terase

moderní prázdninová vila Švédsko zapuštěné posezení krb

krásné noční osvětlení

prázdninová vila švédsko noční osvětlení john robert nilsson

K vodě vedou dřevěné schody

dřevěné schody záliv john robert nilsson arkitektkontor

dům sedí na skalnatém kopci

Villa Hill panoramatický výhled na záliv dřevěné schody

moderní prázdninová vila švédsko schody záliv loď

moderní prázdninová vila švédsko krbová hala podlaha terasa

vila john robert nilsson arkitektkontor půdorys

vila överby john robert nilsson arkitektkontor plán příčného řezu

moderní prázdninová vila Švédsko överby územní plán

moderní prázdninová vila švédský kopec john robert nilsson arkitektkontor