Domy snů

Moderní architektura se zde dokonale přizpůsobuje kopcovité krajině!

most moderní architektury přes bazén a zelenou střechu

Architektonická kancelář „TWS & Partners “byla pověřena výstavbou horské vily v Bandungu, Západní Jáva, Indonésie. Projekt dostal název „Visící vila“ a boduje modulární moderní architekturou, která se svým geometrickým tvarem dokonale přizpůsobuje kopcovité krajině. Budova je daleko od hustého provozu ve městě a nabízí pohodlné útočiště s příjemnou atmosférou. Moderní vila by měla spojit velkou rodinu a dát každému členovi rodiny vlastní osobní prostor. Těžištěm projektu je multifunkční venkovní prostor, kde lze pořádat různé akce.

Architektura nabízí grandiózní výhledy

Bazén na střední úrovni se štěrkovou hraniční terasou se dvěma lehátky

Poloha těží z krásného prostředí s výhledem do hlubokého údolí a z blízkosti lesa, který dává pocit klidu a bezpečí. Architektura byla původně koncipována jako skládané boxy, které byly otočeny kolem své rohové osy. Zážitek z chůze je tedy utvářen z různých perspektiv. Tato strategie umožňuje orientaci místností na několik stran a téměř 270stupňový výhled do okolních údolí. Tento aspekt měl pro architekta zásadní význam v procesu návrhu.

modulární architektura dřevěný most přes vodní pohled na les

Budova má věž, která začíná na úrovni ulice / garáže a vede do druhého patra. Tam se dostanete k dřevěnému mostu, který vede přes vodní prvek. Jakmile se vydáte špatnou cestou, můžete vstoupit do obývacího pokoje, kuchyně a jídelny. Vnitřní i venkovní prostory jsou udržovány převážně v zemitých tónech. Teplá barevná paleta umožňuje vile přirozené začlenění do krajiny. Vnitřní prostor nabízí klidnou a uvolněnou atmosféru.

modulární architektura dokonale zapadá do krajiny

Hlavní ložnice a servisní prostor jsou v prvním patře a jsou od sebe odděleny svahem. Záměrem je, aby obyvatelé měli více soukromého prostoru, zatímco obslužná oblast slouží pouze k úklidu a zabezpečení. Do každé oblasti se lze dostat dvěma různými schody z druhého patra.

krytá terasa s výhledem jídelní kout s velkým stolem

Z velké vyhlídkové plošiny v horní části můžete vidět celou krajinu. Nabízí stín na otevřené dřevěné terase níže. Na jedné straně otevřené střešní terasy je pohodlný zahradní nábytek. Obyvatelé zde mohou strávit večer s přáteli / rodinou nebo si během dne užívat slunce. Na druhé straně je přímý přístup do soukromé zahrady a k bazénu.

Lehátko na terase, odkud si můžete vychutnat výhled

Vila je orientována tak, aby plně využívala polohy slunce a směru větru. To přináší do domu znatelně svěží vítr, zatímco rozsáhlé skleněné otvory nabízejí maximální denní světlo. Budova byla plánována tak, aby byla odolná vůči povětrnostním vlivům, aby byla zajištěna maximální ochrana před živly. K tomuto účelu byly použity vhodné izolační materiály a zasklení oken, které snižují tepelné ztráty, aniž by zvyšovaly vlhkost v místnosti.

Dřevěná terasa s relaxačními křesly a nekonečným bazénem

Dostatečné větrání zajišťuje zdravou kvalitu vzduchu, což zvyšuje pohodlí a zdravotní výhody pro obyvatele. Nekonečný bazén funguje jako přirozená klimatizace a vytváří chladný, osvěžující vánek.

Odhalená betonová fasáda vchodu do domu zapuštěná do kopce

Noční osvětlení ve venkovním prostoru Osvětlení bazénu zelený trávník

Noční osvětlení na terase celoskleněné zábradlí

Noční osvětlení vstupu do domu v lese Odhalená betonová fasáda

Archiketurplan Průřez trávníkem domu na střeše Architektura se přizpůsobuje kopcovité krajině Náčrt krajiny garáží v prvním patře Architektonický náčrt půdorysu prvního patra

Náčrt okolního architektonického plánu domu

skica zelené střechy krajiny

Další projekty od TWS & Partneři lze prohlížet na jejich webových stránkách

Domy snů

Moderní architektura se zde dokonale přizpůsobuje kopcovité krajině!

most moderní architektury přes bazén a zelenou střechu

Architektonická kancelář „TWS & Partners “byla pověřena výstavbou horské vily v Bandungu, Západní Jáva, Indonésie. Projekt dostal název „Visící vila“ a boduje modulární moderní architekturou, která se svým geometrickým tvarem dokonale přizpůsobuje kopcovité krajině. Budova je daleko od hustého provozu ve městě a nabízí pohodlné útočiště s příjemnou atmosférou. Moderní vila by měla spojit velkou rodinu a dát každému členovi rodiny vlastní osobní prostor. Těžištěm projektu je multifunkční venkovní prostor, kde lze pořádat různé akce.

Architektura nabízí grandiózní výhledy

Bazén na střední úrovni se štěrkovou hraniční terasou se dvěma lehátky

Poloha těží z krásného prostředí s výhledem do hlubokého údolí a z blízkosti lesa, který dává pocit klidu a bezpečí. Architektura byla původně koncipována jako skládané boxy, které byly otočeny kolem své rohové osy. Zážitek z chůze je tedy utvářen z různých perspektiv. Tato strategie umožňuje orientaci místností na několik stran a téměř 270stupňový výhled do okolních údolí. Tento aspekt měl pro architekta zásadní význam v procesu návrhu.

modulární architektura dřevěný most přes vodní pohled na les

Budova má věž, která začíná na úrovni ulice / garáže a vede do druhého patra. Tam se dostanete k dřevěnému mostu, který vede přes vodní prvek. Jakmile se vydáte špatnou cestou, můžete vstoupit do obývacího pokoje, kuchyně a jídelny. Vnitřní i venkovní prostory jsou udržovány převážně v zemitých tónech. Teplá barevná paleta umožňuje vile přirozené začlenění do krajiny. Vnitřní prostor nabízí klidnou a uvolněnou atmosféru.

modulární architektura dokonale zapadá do krajiny

Hlavní ložnice a servisní prostor jsou v prvním patře a jsou od sebe odděleny svahem. Záměrem je, aby obyvatelé měli více soukromého prostoru, zatímco obslužná oblast slouží pouze k úklidu a zabezpečení. Do každé oblasti se lze dostat dvěma různými schody z druhého patra.

krytá terasa s výhledem jídelní kout s velkým stolem

Z velké vyhlídkové plošiny v horní části můžete vidět celou krajinu. Nabízí stín na otevřené dřevěné terase níže. Na jedné straně otevřené střešní terasy je pohodlný zahradní nábytek. Obyvatelé zde mohou strávit večer s přáteli / rodinou nebo si během dne užívat slunce. Na druhé straně je přímý přístup do soukromé zahrady a k bazénu.

Lehátko na terase, odkud si můžete vychutnat výhled

Vila je orientována tak, aby plně využívala polohy slunce a směru větru. To přináší do domu znatelně svěží vítr, zatímco rozsáhlé skleněné otvory nabízejí maximální denní světlo. Budova byla plánována tak, aby byla odolná vůči povětrnostním vlivům, aby byla zajištěna maximální ochrana před živly. K tomuto účelu byly použity vhodné izolační materiály a zasklení oken, které snižují tepelné ztráty, aniž by zvyšovaly vlhkost v místnosti.

Dřevěná terasa s relaxačními křesly a nekonečným bazénem

Dostatečné větrání zajišťuje zdravou kvalitu vzduchu, což zvyšuje pohodlí a zdravotní výhody pro obyvatele. Nekonečný bazén funguje jako přirozená klimatizace a vytváří chladný, osvěžující vánek.

Odhalená betonová fasáda vchodu do domu zapuštěná do kopce

Noční osvětlení ve venkovním prostoru Osvětlení bazénu zelený trávník

Noční osvětlení na terase celoskleněné zábradlí

Noční osvětlení vstupu do domu v lese Odhalená betonová fasáda

Archiketurplan Průřez trávníkem domu na střeše Architektura se přizpůsobuje kopcovité krajině Náčrt krajiny garáží v prvním patře Architektonický náčrt půdorysu prvního patra

Náčrt okolního architektonického plánu domu

skica zelené střechy krajiny

Další projekty od TWS & Partneři lze prohlížet na jejich webových stránkách