architektura

Renovace a modernizace starého domu v Singapuru

stará komerční budova přestavět dřevěné prvky cihlové zdi © Invy & Eric Ng

Stará obchodní budova v Singapuru dostala nový, moderní vzhled.  CHANG Architects obnovili fasádu a kompletně přestavěli obývací část. Návrháři interiérů opravdu chtěli jít do Renovace a modernizace zachovat kouzlo starých cihlových zdí. Tato stará komerční budova, postavená ve 20. letech 20. století, byla knihkupectvím The Lucky Book Store. V přízemí byl maloobchodní prostor, zatímco v horním patře byly sklady.

Renovace a modernizace ze starého obchodu

modernizovat starou obchodní budovu Singapur

© Invy & Eric Ng

Nejprve byla stará komerční budova přeměněna na obytnou budovu a betonový majetek v zadní části byl přeměněn na zahradu, kde byl jako přístavba postaven jednopatrový dům. Vícevrstvý lak byl pečlivě odstraněn pro přední fasádu a odhalil původní tón a barvu. Vybledlý nápis „LUCKY BOOK STORE“ na jednom z předních sloupků zůstal po Renovace a modernizace z domu jako připomínka minulosti.

Renovace a modernizace v Singapuru

změnit architekty renovace renovace přístup do zahrady © Invy & Eric Ng

Uvnitř byly odstraněny nenosné konstrukce, abyste si mohli užít velkorysý prostor. Staré cihlové zdi byly pečlivě restaurovány, vyčištěny a chráněny. Lesklé dřevěné palubky a dřevěné podlahy také vizuálně prohřívají atmosféru. Celé rozložení je jednoduché a umožňuje flexibilní využití prostoru. Nábytek, příslušenství a zařízení jsou uspořádány ve středové ose.

 Skleněné a dřevěné brány do zahrady

Nadrozměrné dřevěné dveře prosklené stěny přístup do zahrady © Invy & Eric Ng

Stávající výška byla zachována, což je nejlépe cítit v jídelně. Toto se stává nejoblíbenějším místem setkání v domě. Vizuálně spojuje přízemí a horní patro a otevírá se také do centrální zahrady. Místo maximalizace zastavěné plochy cítili klienti a architekti potřebu ponechat ji nedotčenou. To vede k vytvoření centrálního nádvoří, kde si obyvatelé mohou užít zelenou oázu. Tento centrální zahradní prostor se rozprostírá do zadní části, kde byl postaven nový jednopatrový dům. Jedná se o čtvercovou konstrukci s betonovou skořepinou, která mírně stoupá nad zem.

Stůl z masivního dřeva v kuchyni

dřevěný a cihlový kuchyňský stůl z masivu © Invy & Eric Ng

Protože obě boční vnější stěny nejsou rovnoběžné, je řada místností uspořádána nepravidelně. Ty jsou rozloženy podle interiérů Renovace a modernizace optimalizovat. V důsledku toho byly vytvořeny svislé otvory pro příčné větrání, denní osvětlení a snadný přístup do venkovního prostoru. Celý projekt byl postaven nákladově efektivně. Byl přizpůsoben místnímu tropickému podnebí a plánován s nízkou spotřebou energie, protože pokoje jsou obvykle osvětleny denním světlem a přirozeně větrány.

neošetřené cihlové zdi a dřevěný kuchyňský kout

neošetřené cihlové zdi dřevěné palubky kuchyň jídelní kout © Invy & Eric Ng

Nová budova na dvorku

jídelní kout dvorek nová zahradní bouda betonové náměstí © Invy & Eric Ng

malý betonový dům na zahradě

stará komerční budova Singapur moderní obytná budova zahrada © Invy & Eric Ng

Betonové zdi v zahradě

betonové zdi zahrada Singapur © Invy & Eric Ng

Dřevěné podlahy a nezpracované betonové stěny

renovace domu modernizace skleněná okna dopad světla © Invy & Eric Ng

velké zrcadlové desky na chodbě

velké zrcadlové panely mění architekty © Invy & Eric Ng

Schodiště

schodiště zrcadlové stěny cihlové zdi mění architekty © Invy & Eric Ng

zrcadlové povrchy ve zrekonstruovaném domě

ložnice zrcadlený povrch moderní bytový dům © Invy & Eric Ng

Návrh koupelny s cihlovými zdmi

koupelna design starý dům přestavět cihlové zdi dřevěná podlaha © Invy & Eric Ng

plán renovace a modernizace staré komerční budovy

architektura

Renovace a modernizace starého domu v Singapuru

stará komerční budova přestavět dřevěné prvky cihlové zdi © Invy & Eric Ng

Stará obchodní budova v Singapuru dostala nový, moderní vzhled.  CHANG Architects obnovili fasádu a kompletně přestavěli obývací část. Návrháři interiérů opravdu chtěli jít do Renovace a modernizace zachovat kouzlo starých cihlových zdí. Tato stará komerční budova, postavená ve 20. letech 20. století, byla knihkupectvím The Lucky Book Store. V přízemí byl maloobchodní prostor, zatímco v horním patře byly sklady.

Renovace a modernizace ze starého obchodu

modernizovat starou obchodní budovu Singapur

© Invy & Eric Ng

Nejprve byla stará komerční budova přeměněna na obytnou budovu a betonový majetek v zadní části byl přeměněn na zahradu, kde byl jako přístavba postaven jednopatrový dům. Vícevrstvý lak byl pečlivě odstraněn pro přední fasádu a odhalil původní tón a barvu. Vybledlý nápis „LUCKY BOOK STORE“ na jednom z předních sloupků zůstal po Renovace a modernizace z domu jako připomínka minulosti.

Renovace a modernizace v Singapuru

změnit architekty renovace renovace přístup do zahrady © Invy & Eric Ng

Uvnitř byly odstraněny nenosné konstrukce, abyste si mohli užít velkorysý prostor. Staré cihlové zdi byly pečlivě restaurovány, vyčištěny a chráněny. Lesklé dřevěné palubky a dřevěné podlahy také vizuálně prohřívají atmosféru. Celé rozložení je jednoduché a umožňuje flexibilní využití prostoru. Nábytek, příslušenství a zařízení jsou uspořádány ve středové ose.

 Skleněné a dřevěné brány do zahrady

Nadrozměrné dřevěné dveře prosklené stěny přístup do zahrady © Invy & Eric Ng

Stávající výška byla zachována, což je nejlépe cítit v jídelně. Toto se stává nejoblíbenějším místem setkání v domě. Vizuálně spojuje přízemí a horní patro a otevírá se také do centrální zahrady. Místo maximalizace zastavěné plochy cítili klienti a architekti potřebu ponechat ji nedotčenou. To vede k vytvoření centrálního nádvoří, kde si obyvatelé mohou užít zelenou oázu. Tento centrální zahradní prostor se rozprostírá do zadní části, kde byl postaven nový jednopatrový dům. Jedná se o čtvercovou konstrukci s betonovou skořepinou, která mírně stoupá nad zem.

Stůl z masivního dřeva v kuchyni

dřevěný a cihlový kuchyňský stůl z masivu © Invy & Eric Ng

Protože obě boční vnější stěny nejsou rovnoběžné, je řada místností uspořádána nepravidelně. Ty jsou rozloženy podle interiérů Renovace a modernizace optimalizovat. V důsledku toho byly vytvořeny svislé otvory pro příčné větrání, denní osvětlení a snadný přístup do venkovního prostoru. Celý projekt byl postaven nákladově efektivně. Byl přizpůsoben místnímu tropickému podnebí a plánován s nízkou spotřebou energie, protože pokoje jsou obvykle osvětleny denním světlem a přirozeně větrány.

neošetřené cihlové zdi a dřevěný kuchyňský kout

neošetřené cihlové zdi dřevěné palubky kuchyň jídelní kout © Invy & Eric Ng

Nová budova na dvorku

jídelní kout dvorek nová zahradní bouda betonové náměstí © Invy & Eric Ng

malý betonový dům na zahradě

stará komerční budova Singapur moderní obytná budova zahrada © Invy & Eric Ng

Betonové zdi v zahradě

betonové zdi zahrada Singapur © Invy & Eric Ng

Dřevěné podlahy a nezpracované betonové stěny

renovace domu modernizace skleněná okna dopad světla © Invy & Eric Ng

velké zrcadlové desky na chodbě

velké zrcadlové panely mění architekty © Invy & Eric Ng

Schodiště

schodiště zrcadlové stěny cihlové zdi mění architekty © Invy & Eric Ng

zrcadlové povrchy ve zrekonstruovaném domě

ložnice zrcadlený povrch moderní bytový dům © Invy & Eric Ng

Návrh koupelny s cihlovými zdmi

koupelna design starý dům přestavět cihlové zdi dřevěná podlaha © Invy & Eric Ng

plán renovace a modernizace staré komerční budovy