architektura

Budova z mědi – původní architektonický skvost dosahuje nových horizontů

celý dům opláštěný měděnou konstrukcí a dřevěnými vchodovými dveřmi šikmá střecha se zahradou a stromem

Měď existuje od svého objevu v roce 8700 př. N. L. Jeden z nejběžnějších kovů v lidské historii. Když lidé staví z mědi, mohou materiál použít různými způsoby – od schodišť a fasád po sochy až po propracovanou a složitou architekturu. Jedna z prvních architektonických aplikací byla ve starověkém Egyptě na masivní dveře chrámu Amun Re v Karnaku v roce 300 př. N. L.

Jak se dnes dá stavět z mědi?

pohled ptáka večer modře osvětlená střecha pohled na město

Lehký kov je univerzální a sahá od fasádních obkladů po střechy, interiérové ​​aplikace a high-tech řešení. Materiál je ve své přírodní formě udržitelný a je 100% recyklován. Čím více se stav architektury zaměřuje na udržitelnost, tím více se měděná budova stává ideálním standardem dnešních moderních budov. Níže jsme vybrali několik projektů z různých měst, ve kterých architekti staví s univerzální mědí.

Měděná fasáda pro sportovní halu St Martin Villach

sportovní hala-sankt-martin-villach-rakousko-nádvoří-ulice-s-prvky-z-betonu-mědi-a-skleněných dveří

Budova zaujme měděnou fasádou ze skládaných děrovaných plechů, která halu kryje jako poloprůhledný závoj. Na každém patře jsou měděné plechy kompenzovány skládaným prvkem, který horizontálně strukturuje přední část. Fasádu přerušují skleněná čela v horním patře na severovýchodní straně a v přízemí na jihovýchodní straně. Kromě četných světlíků, první zajišťuje rovnoměrný a neoslňující dopad denního světla, zatímco druhý se dívá do sportovní haly ze školního dvora.

Vybudujte udržitelné materiály s měděnou fasádou pro sportovní halu s moderní architekturou

Nad hlavním vchodem a skleněnou přední částí byla také cesta pokrytá měděnými měděnými věžemi. Ve foyer s přímou viditelností do sportovní haly je také bufet, sociální zařízení, místnost správce a přístup na tribuny s 220 místy k sezení. Schody a výtah vedou do šaten v suterénu s přímým vstupem do haly. Gymnastická místnost se nachází nad foyer a nabízí výhled na sportovní halu a venkovní zázemí. Suterén a tři strany budovy jsou převážně ze železobetonu. Jihovýchodní stěna je navržena jako dřevěná rámová konstrukce, zatímco střechu tvoří prefabrikované izolované dřevěné prvky.

solární panely-umístěné-na-střeše-hrací pole-s-červenou vrstvou-a-a-pohled-na-Alpy

Na rozdíl od měděně zbarvené fasády na černém pozadí v interiéru dominují světlé barvy. Podlaha a stěny tělocvičny jsou také obloženy dubem, zatímco všechny ostatní povrchy jsou krémově bílé. Vytváří to tedy útulnou atmosféru. Z tohoto důvodu je do stěn integrována také celá ventilační technologie. Výsledkem je, že přiváděný vzduch je vpuštěn bez vzduchu a tiše skrz perforace v silně zatěžované stěně přes severovýchodní stěnu sportovní haly. Použitý vzduch je tak vytlačován kanály v jihozápadní stěně.

Vybudujte zařízení pro péči o děti a ubytovnu pro mládež z mědi

zařízení péče o děti-s-ubytovnou-mládeží-kombinovat-rohový dům-s-cihlovou zdí-a-mědí.

Stavební materiály pro celou budovu zajišťují homogenní fasádní obklady. Nová budova se nachází na okraji Paříže (Low Cost Housing). Budova je obložena cihlami, které mají dlouhou životnost a snadno se udržují. Ty byly umístěny s broušením hranatých hran a jsou ručně vyráběné. Tato semiindustriální výrobní metoda dává cihle v jejích antracitových tónech nekonečné nuance.

Fasádní obklady s měděnými panely a okny pro moderní vzhled

Aby se zdůraznila vysoká kvalita materiálu, jsou tyto dvě caesury oděny mědí. Světelnost a kvalita odrazu materiálu kontrastuje se sametovou strukturou tmavé cihly. Zaoblené rohy budovy jsou také obloženy cihlami. Postupným přesunem zadních podlaží 7, 8 a 9 ze základny vzniknou některé malé terasy z lakovaného hliníku. Kompaktnost budovy povolovala většinou okna 2 × 2 metry pro každé studio.

Střešní krytina s měděnou ochranou proti pádu ze skla a posuvnými skleněnými dveřmi s výhledem na budovy kina

Na střeše jsou také dvě větrné turbíny. Poskytují denní péči ve dne a hostel v noci elektřinu. Zde je zvláště oprávněná tato volba dodávek energie, která je v městském prostředí teprve na začátku. Budova je ve zvýšené poloze a je v uličce. Solární panely na střeše pokrývají 30% energetické potřeby budovy.

Postavte školní fasády z mědi

Postavte školní fasády z mědi a postavte dětské hřiště pod širým nebem

Kavárna, kuchyň a šatna školní péče o děti se nacházejí v přízemí první budovy. V prvním patře je prostor pro čtení a hraní. Prostor na spaní s krytou terasou je umístěn ve druhém patře. Druhá budova je věnována výhradně mateřské škole „le nid“. Dvě oblasti pro děti se nacházejí nad jídelnou, kuchyní, šatnou a kanceláří koordinátora. Každý z nich zaujímá jedno patro a je organizován podobným způsobem. Vyhřívaná podzemní chodba umožňuje snadný pohyb mezi oběma budovami.

dřevem obložené interiéry čítárna pro děti s židlemi, stolem, oknem a schodištěm

Budovy se rozprostírají na 3 podlažích. Prostory bufetu v přízemí navazují přímo na venkovní prostory. Interiér budovy je bez mezilehlých struktur, aby byl maximálně flexibilní. Tento princip je posílen integrací skladovacích prostor ve fasádních zdech.

měděná fasáda s mnoha okny a prakticky uklizenými místnostmi

Z tohoto důvodu hlavní oblasti procházejí celou budovou a poskytují dostatek světla a různorodé vztahy s vnější oblastí. Hravé uspořádání oken nabízí různé možnosti přizpůsobení místností a dodává měděným fasádám větší dynamiku. Poloha oken také umožňuje jejich přeměnu na použitelné výřezy pro děti.

Kulturní centrum ve francouzské Bastii

kulturní centrum s fasádním obkladem z mědi, exteriér se stromy a třídami

Zřízení kulturního centra bylo hlavním cílem městské obnovy. Místo pro každého, kde mohou obyvatelé měst zlepšit výměnu prostřednictvím sociálních a kulturních postupů. Budova je otevřena všem obyvatelům Bastie. Vaše role umožňuje komunitě otevřít se vnějšímu světu. Cílem projektu bylo vytvořit inovativní a kreativní místo kontrastů, stínů a světel. Přednáškové místnosti jsou světlé, zatímco přednáškový sál zůstává temný a zvučný. Odpověď na tuto poptávku je doslovná a radikální.

temné hlediště s černobílými sedadly a odpovídajícím osvětlením

Kulturní centrum ukazuje dopad na revitalizaci sousedství. Mediální knihovna se otevírá do nebe a nabízí panoramatický výhled na město. Toto je navrženo jako otevřený prostor ve prospěch prostornosti a světla s otevřenou podlahou. To nabízí zvláštní flexibilitu. Čitárny zasahují i ​​do průchodu ven, kde z něj může každý návštěvník chráněně číst. Všechny pokoje zapůsobí vzdušnou architekturou, lehkostí a jasem, které jsou ve spojení s okolím. Zdá se, že se celý svazek vznáší nad stromy a monitoruje okolí. Nabízí také speciální výhled na obzor, město a moře.

Budování moderní fasády soudní budovy z mědi

Velké množství oken pro venkovní obložení používá kovové desky z mědi

Tento projekt vzešel z otevřené soutěže, kterou architekti Christian Kronaus a Erhard An-He Kinzelbach vyhráli ve spolupráci s Vasko + Partner Engineers. Soudní budova v St. Pölten (Dolní Rakousko) požádala o prodloužení pro vyšší krajský soud, krajský soud a státní zastupitelství. Z tohoto důvodu muselo být prestižní náměstí před historickou budovou soudu přepracováno s novým podzemním parkovištěm. V městském měřítku nová budova uzavírá propast mezi stávající soudní budovou a sousední věznicí. První z nich je památkově chráněná budova se třemi podlažími.

Navrhněte moderní vnější fasádu z mědi pro soudní budovy a spojte staré s novým

Ústřední výzvou při navrhování přístavby bylo najít řešení, které respektuje historický kontext a spojí staré s novým uceleným způsobem a současně bude na novou budovu pohlížet jako na nezávislou strukturu, a nikoli jako na pouhou strukturu. Zprostředkování mezi starým a novým funguje nejen formálně, ale také prostorově a organizačně. Architekti především vyvinuli systém, který efektivně spojuje tři patra soudní budovy s pěti patry nové budovy a zároveň zprostředkovává různé výšky stropů..

Schodiště „Helix“

návštěvníci-experimentálního-vědeckého-centra-se-zvýrazněním-schodiště-vyrobeného z mědi

V neposlední řadě vám představujeme vědecké centrum „Experimentarium“ v Dánsku. Od roku 1991 se zde konaly náročné a podnětné výstavy v prostředí, které původně sloužilo jako stáčírna pivovaru Tuborg. Prvním návštěvnickým zážitkem v budově je točité schodiště, které vás přivítá lesklým měděným obkladem, jakmile projdete vchodem. Návštěvníci okamžitě vědí, že vstoupili do světa vědy.

experimentarium vědecké centrum při pohledu zvenčí s večerním osvětlením a oblohou

Schodiště zajišťuje dobrý vnitřní tok a vytváří soudržnost mezi podlahami. Současně je podpořena i vědecká orientace budovy. Během workshopu se architekti inspirovali k práci se schodištěm jako abstraktní verzí struktury řetězce DNA. Takže se zrodil nápad na schodiště Helix. To je 100 metrů dlouhé a skládá se ze 160 tun oceli, které jsou opláštěny 10 tunami mědi.

měděná budova z točitého schodiště v experimentálním vědeckém centru v Dánsku při pohledu zespodu

Architektonická kancelář zvítězila v mezinárodní soutěži o návrh nového experimentaria v roce 2011. Kromě zdvojnásobení výstavních prostor zahrnuje renovace také velkou střešní terasu, která bude otevřena pro aktivity na jaře 2017. Budova má také moderní zázemí pro zaměstnance s vizuálním kontaktem s návštěvnickými oblastmi, velkou kavárnu s místem pro pikniky, kongresové centrum, výukové jednotky a řadu workshopů.

architektura

Budova z mědi – původní architektonický skvost dosahuje nových horizontů

celý dům opláštěný měděnou konstrukcí a dřevěnými vchodovými dveřmi šikmá střecha se zahradou a stromem

Měď existuje od svého objevu v roce 8700 př. N. L. Jeden z nejběžnějších kovů v lidské historii. Když lidé staví z mědi, mohou materiál použít různými způsoby – od schodišť a fasád po sochy až po propracovanou a složitou architekturu. Jedna z prvních architektonických aplikací byla ve starověkém Egyptě na masivní dveře chrámu Amun Re v Karnaku v roce 300 př. N. L.

Jak se dnes dá stavět z mědi?

pohled ptáka večer modře osvětlená střecha pohled na město

Lehký kov je univerzální a sahá od fasádních obkladů po střechy, interiérové ​​aplikace a high-tech řešení. Materiál je ve své přírodní formě udržitelný a je 100% recyklován. Čím více se stav architektury zaměřuje na udržitelnost, tím více se měděná budova stává ideálním standardem dnešních moderních budov. Níže jsme vybrali několik projektů z různých měst, ve kterých architekti staví s univerzální mědí.

Měděná fasáda pro sportovní halu St Martin Villach

sportovní hala-sankt-martin-villach-rakousko-nádvoří-ulice-s-prvky-z-betonu-mědi-a-skleněných dveří

Budova zaujme měděnou fasádou ze skládaných děrovaných plechů, která halu kryje jako poloprůhledný závoj. Na každém patře jsou měděné plechy kompenzovány skládaným prvkem, který horizontálně strukturuje přední část. Fasádu přerušují skleněná čela v horním patře na severovýchodní straně a v přízemí na jihovýchodní straně. Kromě četných světlíků, první zajišťuje rovnoměrný a neoslňující dopad denního světla, zatímco druhý se dívá do sportovní haly ze školního dvora.

Vybudujte udržitelné materiály s měděnou fasádou pro sportovní halu s moderní architekturou

Nad hlavním vchodem a skleněnou přední částí byla také cesta pokrytá měděnými měděnými věžemi. Ve foyer s přímou viditelností do sportovní haly je také bufet, sociální zařízení, místnost správce a přístup na tribuny s 220 místy k sezení. Schody a výtah vedou do šaten v suterénu s přímým vstupem do haly. Gymnastická místnost se nachází nad foyer a nabízí výhled na sportovní halu a venkovní zázemí. Suterén a tři strany budovy jsou převážně ze železobetonu. Jihovýchodní stěna je navržena jako dřevěná rámová konstrukce, zatímco střechu tvoří prefabrikované izolované dřevěné prvky.

solární panely-umístěné-na-střeše-hrací pole-s-červenou vrstvou-a-a-pohled-na-Alpy

Na rozdíl od měděně zbarvené fasády na černém pozadí v interiéru dominují světlé barvy. Podlaha a stěny tělocvičny jsou také obloženy dubem, zatímco všechny ostatní povrchy jsou krémově bílé. Vytváří to tedy útulnou atmosféru. Z tohoto důvodu je do stěn integrována také celá ventilační technologie. Výsledkem je, že přiváděný vzduch je vpuštěn bez vzduchu a tiše skrz perforace v silně zatěžované stěně přes severovýchodní stěnu sportovní haly. Použitý vzduch je tak vytlačován kanály v jihozápadní stěně.

Vybudujte zařízení pro péči o děti a ubytovnu pro mládež z mědi

zařízení péče o děti-s-ubytovnou-mládeží-kombinovat-rohový dům-s-cihlovou zdí-a-mědí.

Stavební materiály pro celou budovu zajišťují homogenní fasádní obklady. Nová budova se nachází na okraji Paříže (Low Cost Housing). Budova je obložena cihlami, které mají dlouhou životnost a snadno se udržují. Ty byly umístěny s broušením hranatých hran a jsou ručně vyráběné. Tato semiindustriální výrobní metoda dává cihle v jejích antracitových tónech nekonečné nuance.

Fasádní obklady s měděnými panely a okny pro moderní vzhled

Aby se zdůraznila vysoká kvalita materiálu, jsou tyto dvě caesury oděny mědí. Světelnost a kvalita odrazu materiálu kontrastuje se sametovou strukturou tmavé cihly. Zaoblené rohy budovy jsou také obloženy cihlami. Postupným přesunem zadních podlaží 7, 8 a 9 ze základny vzniknou některé malé terasy z lakovaného hliníku. Kompaktnost budovy povolovala většinou okna 2 × 2 metry pro každé studio.

Střešní krytina s měděnou ochranou proti pádu ze skla a posuvnými skleněnými dveřmi s výhledem na budovy kina

Na střeše jsou také dvě větrné turbíny. Poskytují denní péči ve dne a hostel v noci elektřinu. Zde je zvláště oprávněná tato volba dodávek energie, která je v městském prostředí teprve na začátku. Budova je ve zvýšené poloze a je v uličce. Solární panely na střeše pokrývají 30% energetické potřeby budovy.

Postavte školní fasády z mědi

Postavte školní fasády z mědi a postavte dětské hřiště pod širým nebem

Kavárna, kuchyň a šatna školní péče o děti se nacházejí v přízemí první budovy. V prvním patře je prostor pro čtení a hraní. Prostor na spaní s krytou terasou je umístěn ve druhém patře. Druhá budova je věnována výhradně mateřské škole „le nid“. Dvě oblasti pro děti se nacházejí nad jídelnou, kuchyní, šatnou a kanceláří koordinátora. Každý z nich zaujímá jedno patro a je organizován podobným způsobem. Vyhřívaná podzemní chodba umožňuje snadný pohyb mezi oběma budovami.

dřevem obložené interiéry čítárna pro děti s židlemi, stolem, oknem a schodištěm

Budovy se rozprostírají na 3 podlažích. Prostory bufetu v přízemí navazují přímo na venkovní prostory. Interiér budovy je bez mezilehlých struktur, aby byl maximálně flexibilní. Tento princip je posílen integrací skladovacích prostor ve fasádních zdech.

měděná fasáda s mnoha okny a prakticky uklizenými místnostmi

Z tohoto důvodu hlavní oblasti procházejí celou budovou a poskytují dostatek světla a různorodé vztahy s vnější oblastí. Hravé uspořádání oken nabízí různé možnosti přizpůsobení místností a dodává měděným fasádám větší dynamiku. Poloha oken také umožňuje jejich přeměnu na použitelné výřezy pro děti.

Kulturní centrum ve francouzské Bastii

kulturní centrum s fasádním obkladem z mědi, exteriér se stromy a třídami

Zřízení kulturního centra bylo hlavním cílem městské obnovy. Místo pro každého, kde mohou obyvatelé měst zlepšit výměnu prostřednictvím sociálních a kulturních postupů. Budova je otevřena všem obyvatelům Bastie. Vaše role umožňuje komunitě otevřít se vnějšímu světu. Cílem projektu bylo vytvořit inovativní a kreativní místo kontrastů, stínů a světel. Přednáškové místnosti jsou světlé, zatímco přednáškový sál zůstává temný a zvučný. Odpověď na tuto poptávku je doslovná a radikální.

temné hlediště s černobílými sedadly a odpovídajícím osvětlením

Kulturní centrum ukazuje dopad na revitalizaci sousedství. Mediální knihovna se otevírá do nebe a nabízí panoramatický výhled na město. Toto je navrženo jako otevřený prostor ve prospěch prostornosti a světla s otevřenou podlahou. To nabízí zvláštní flexibilitu. Čitárny zasahují i ​​do průchodu ven, kde z něj může každý návštěvník chráněně číst. Všechny pokoje zapůsobí vzdušnou architekturou, lehkostí a jasem, které jsou ve spojení s okolím. Zdá se, že se celý svazek vznáší nad stromy a monitoruje okolí. Nabízí také speciální výhled na obzor, město a moře.

Budování moderní fasády soudní budovy z mědi

Velké množství oken pro venkovní obložení používá kovové desky z mědi

Tento projekt vzešel z otevřené soutěže, kterou architekti Christian Kronaus a Erhard An-He Kinzelbach vyhráli ve spolupráci s Vasko + Partner Engineers. Soudní budova v St. Pölten (Dolní Rakousko) požádala o prodloužení pro vyšší krajský soud, krajský soud a státní zastupitelství. Z tohoto důvodu muselo být prestižní náměstí před historickou budovou soudu přepracováno s novým podzemním parkovištěm. V městském měřítku nová budova uzavírá propast mezi stávající soudní budovou a sousední věznicí. První z nich je památkově chráněná budova se třemi podlažími.

Navrhněte moderní vnější fasádu z mědi pro soudní budovy a spojte staré s novým

Ústřední výzvou při navrhování přístavby bylo najít řešení, které respektuje historický kontext a spojí staré s novým uceleným způsobem a současně bude na novou budovu pohlížet jako na nezávislou strukturu, a nikoli jako na pouhou strukturu. Zprostředkování mezi starým a novým funguje nejen formálně, ale také prostorově a organizačně. Architekti především vyvinuli systém, který efektivně spojuje tři patra soudní budovy s pěti patry nové budovy a zároveň zprostředkovává různé výšky stropů..

Schodiště „Helix“

návštěvníci-experimentálního-vědeckého-centra-se-zvýrazněním-schodiště-vyrobeného z mědi

V neposlední řadě vám představujeme vědecké centrum „Experimentarium“ v Dánsku. Od roku 1991 se zde konaly náročné a podnětné výstavy v prostředí, které původně sloužilo jako stáčírna pivovaru Tuborg. Prvním návštěvnickým zážitkem v budově je točité schodiště, které vás přivítá lesklým měděným obkladem, jakmile projdete vchodem. Návštěvníci okamžitě vědí, že vstoupili do světa vědy.

experimentarium vědecké centrum při pohledu zvenčí s večerním osvětlením a oblohou

Schodiště zajišťuje dobrý vnitřní tok a vytváří soudržnost mezi podlahami. Současně je podpořena i vědecká orientace budovy. Během workshopu se architekti inspirovali k práci se schodištěm jako abstraktní verzí struktury řetězce DNA. Takže se zrodil nápad na schodiště Helix. To je 100 metrů dlouhé a skládá se ze 160 tun oceli, které jsou opláštěny 10 tunami mědi.

měděná budova z točitého schodiště v experimentálním vědeckém centru v Dánsku při pohledu zespodu

Architektonická kancelář zvítězila v mezinárodní soutěži o návrh nového experimentaria v roce 2011. Kromě zdvojnásobení výstavních prostor zahrnuje renovace také velkou střešní terasu, která bude otevřena pro aktivity na jaře 2017. Budova má také moderní zázemí pro zaměstnance s vizuálním kontaktem s návštěvnickými oblastmi, velkou kavárnu s místem pro pikniky, kongresové centrum, výukové jednotky a řadu workshopů.